Van bio tot glitter, je vindt het bij Stof&Wol

bio

In ruim 6 jaar is Stof&Wol aan de Belcrumweg uitgegroeid tot een begrip in Breda. Met een breed assortiment aan stoffen, wol en fournituren vind je er bijna altijd wel wat je zoekt.

Hippe modestoffen

We volgen de trend op de voet, met daarbij altijd een eigen(wijze) keuze uit wat er beschikbaar is. Je vindt bij ons dus ook vaak andere stoffen en garens dan elders. Daarnaast zorgen we natuurlijk voor een goede basiscollectie van alle niet te missen standaardstoffen.

Biologische stoffen

Vanaf het begin vormden biologische katoenen tricots al een deel van de collectie. Dit vanuit de overtuiging dat wat goed is voor de natuur, ook goed is voor ons. Bovendien hebben merken als bij voorbeeld Lillestoff en Elvelyckan ook unieke prints die je niet wilt missen. De laatste jaren wordt biologische katoen gelukkig steeds meer standaard (en beter betaalbaar!) en worden er ook steeds meer verantwoorde stoffen en garens ontwikkeld van ander materialen.

Andere duurzame materialen

Een voorbeeld is lyocell (merknaam Tencel) een viscose van eucalyptushout die met minimaal watergebruik wordt geproduceerd. Ook bamboe is veel milieuvriendelijker en daardoor in opkomst. Daarnaast zien we ook hergebruik van polyesters, uit  petflessen bijvoorbeeld. Bij de garens zien we naast biologische katoen ook gerecyclede katoen. En ook wol kan ‘biologisch’: van schapen die verantwoord te krijgen en waarvan de wol zonder schadelijke chemicaliën verder wordt verwerkt. Ook wel zo fijn voor de huid!

En die glitter dan?

Ook deze ontwikkeling volgen we op de voet en in de collectie vind je dus ook steeds meer biologische of anderszins duurzame stoffen en garens. Onder andere van bekende merken als MeetMilk, Mind the Maker, Polytex en Katia.  Kiezen tussen hip en verantwoord is dus niet meer nodig!

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.