Wil je leren naaien, maar je weet niet hoe eraan te beginnen ? Stof&Wol helpt je graag op weg! In 3 tot 4 sessies helpen we je verder. Door stap voor stap een werkstuk te maken, leren we je een aantal basistechnieken. Zo ben je aan het eind van een workshop in staat om eenvoudige patronen helemaal zelfstandig uit te werken. En je hebt een leuk eindresultaat om de show mee te stelen!

Let op: deze workshops gaan er van uit dat je wel al overweg kunt met de naaimachine (inrijgen, recht toe recht aan stikken). Kun je dit nog niet, volg dan eerst een workshop of cursus voor dummies

De groep is maximaal 4 cursisten groot en de lessen worden gegeven door gediplomeerd kleermaakster Esther Scholten van Atelier XXES.

 • Datum: 3 of 4 dagdelen, zie planning
 • Tijd: 2 uur per ochtend/middag, 6 of 8 uur totaal
 • Waar: Stof&Wol, Belcrumweg 24, 4815 HB Breda
 • Kosten: 60 euro bij 3 en 75 euro bij 4 dagdelen  inclusief gebruik van naaimachine en overig werkmateriaal.
 • Meenemen of ter plekke aanschaffen: stof, naaigaren en fournituren.  Je bent niet verplicht dit bij Stof&Wol te kopen maar krijgt als cursist hierop wel 10% korting!

Wat leer je?

Afhankelijk van het exacte onderwerp/eindresultaat leer je o.a.:

 • Stof uitknippen volgens patroon
 • Doorslaan/ pastekens aangeven
 • Verstevigen patroondelen.
 • In elkaar zetten patroondelen
 • Inzetten (blinde) rits
 • Afwerken en zomen.

Onderwerpen

Op dit moment hebben we de volgende mogeljikheden. Meer zal zeker volgen en heb je een idee: laat het weten!

Workshop 1: maak je eigen rok!

Eindresultaat van deze workshop is een rok op maat en een goed zittend rokpatroon wat je vaker kunt gebruiken! Uitgaande van een basispatroon met variaties bepaal je zelf het exacte rokpatroon, gezien het niveau zal er wel worden gewerkt met geweven stof. De rok wordt afgewerkt met een beleg en een blinde rits.  De workshop beslaat 4 dagdelen en kost 75 euro (exclusief stof en fournituren)

workshop maak een rokworkshop maak een rok stof&wol

 Workshop 2: maak je eigen tas!

Eindresultaat van deze workshop is een tas op A4-formaat met met rits. Er wordt gewerkt met een basispatroon waarvan je door de stofkeuze je eigen tas maakt. Deze heeft vakken voorop en kleine vakken binnen in. De tas wordt mooi afgewerkt met paspel- en biaisband en krijgt een stevige, verstelbare draagriem.

workshop maak een tas Stof&Wolworkshop maak een tas Stof&Wol

Workshop 3: maak een kinderjurk

Eindresultaat van deze workshop is een eenvoudig zomerjurkje in de maten 92 tot en met 152. Het is een iets uitlopend mouwloos zomerjurkje met strikbandjes. Naar keuze werk je met 1 tot twee stoffen en het jurkje wordt afgewerkt met een dubbel bovenpand. De workshop beslaat 3 dagdelen en kost 60 euro (exclusief stof en fournituren)

voorbeeld workshop kinderjjurkzomerjurkjes workshop voor beginners