Softshell – ideaal voor een jas in het tussenseizoen

De laatste jaren komt er steeds meer softshell op de markt. Waren en eerst alleen ‘saaie’, effen kleuren nu is het verkrijgbaar in allerlei prints. En niet voor niets, want met zijn eigenschappen is het een ideale stof voor allerlei toepassingen.

Wind- en waterdichte jassen

Met name als jas in het tussenseizoen komt de stof goed tot zijn recht. De stof bestaat uit meestal 3 lagen, waarbij de buitenkant wind en waterdicht is en de binnenste – fleece- laag zorgt voor warmte. Ideaal voor wanneer het in de herfst nat en wat kouder wordt maar het nog niet vriest. En tegenwoordig geldt dit vaak voor vrijwel de hele winter dus wordt de tussenjas al bijna een winterjas!

Andere toepassingen

Verwerkt tot (over) broek is het ideaal voor kinderen om mee buiten te spelen als er juist wel sneeuw of ijs ligt. En ook in tassen wordt het geregeld toegepast omdat het stevig en waterdicht is.

Verwerking

Softshell is op zich gemakkelijk te verwerken – het is stevig, rafelt niet (locken of zigzaggen dus niet nodig!) en ook het voeren van en kledingstuk kan achterwege blijven. Om altijd goed door de (toplaag van) de stof heen te komen én niet al te korte aatjes te maken is het aan te bevalen om met een microtexnaald te werken. Dan blijft de jas ook op de naden zo waterdicht als mogelijk. Als je daarnaast ook niet speldt maar gebruik maakt van wonderclips en/of wondertape komen er zo min mogelijk (blijvende) gaatjes in de stof.

Kortom, volop toepassingen dus! En ook bij Stof&Wol is er daarom een mooie selectie aan softshell die ook regelmatig wordt aangevuld. Nieuwsgierig geworden? Kom snel eens lang in winkel of webshop!

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.