Noro garens nu ook verkrijgbaar bij Stof&Wol!

noro

Noro garens afkomstig uit Japannoro garen yarn

Eisaku Noro – kortweg  Noro – wol en garen is een uniek merk en afkomstig van een Japans familiebedrijf. Het natuurlijke Noro garen wordt gesponnen op decennia oude machines volgens de oude traditie en dat geeft het garen zijn robuuste en klassieke onregelmatige uiterlijk. Nu zijn deze brei garens te koop bij de Bredaase stoffenwinkel Stof & Wol.

Noro garens geven schitterende kleuren

Oprichter Eisaku Noro droomde als jongen van een artistieke opleiding. Hij was een talentvol schilder, maar koos ervoor om wol kunstenaar te worden. Zijn artistieke talent ziet u terug in de kleurcomposities van zijn prachtige Noro breigarens. Meester Noro kiest de verf en kleurtinten met zorg uit. Doordat hij zijn garen met de hand kleurt, ontstaat een rijk palet aan kleur tinten. Hierdoor krijgt de wol een authentieke, eerlijke uitstraling. Een kledingstuk gebreid van deze wol ziet eruit alsof het speciaal voor u ontworpen is.noro mirai shawl

Zoveel mogelijke handgemaakt

De filosofie van meester Noro is om het breigaren zoveel mogelijk met de hand te maken. Machines worden zo min mogelijk gebruikt, zodat de natuurlijke eigenschappen van de Noro wol behouden blijven. Het gebruik van chemicaliën blijft bij de productie van Eisaku Noro wol tot het absolute minimum beperkt.

Tijdens de productie van Noro breiwol wordt het energieverbruik geminimaliseerd. Machines die veel energie verbruiken worden zo kort mogelijk gebruikt. De handgemaakte wol is dus uitermate duurzaam geproduceerd. Met Noro wol kiest u dus ook voor het milieu. U haalt met de wol van Eisaku Noro niet alleen de beste wol, maar ook een zeer milieuvriendelijk breigaren in huis.

Nu 3 kwaliteiten, later meer!

We zijn begonnen met een assortiment gericht op de zomerperiode met Mirai, Silkgarden Light en Sil Garden sock yarn. In het najaar zullen echter andere kwaliteiten volgen. De topkwaliteit en schitterende kleurcombinaties hebben ze allemaal gemeen!

 

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.