My first adult Solis

solis dress solis jurk

Twee jaar geleden had al eens een aantal jurkjes gemaakt met het Solis patroon, voor mijn nichtje van toen 3. Die bevielen zo goed dat nichtje nu elke keer voor haar verjaardag een jurkje van tante Lilian wilde. Aangezien ik zelf twee mannen heb werd het patroon verder niet meer toegepast

Eindelijk: de Solis voor volwassenen!

Maar toen wam de aankondiging: er kwam een volwassen versie van dit mooie patroon! Sportief, vrouwelijk en zomers tegelijk, dat moest ik natuurlijk voor mezelf gaan doen. Dus in de kortingsperiode die steevast bij de introductie van een nieuw Soflantjes-patroon hoort, schafte ik het natuurlijk aan.

Een eigen variant

Toen bleef het even liggen want het was erg druk in de zaak en ik kwam er dus niet aan toe. Ondertussen zag ik op de ‘See&show’Facebook pagina van Sofilantjes al wel de mooiste varianten voorbij komen. En zo rees bij mij het plan om er toch een echte eigen variant van te gaan maken. Met een cirkelrok die naar achteren toe langer verloopt.

Aan de slag

Deze week was het dan zover: vakantie! Eindelijk tijd, dus dat werd eerst printen, plakken en knippen van het patroon. Als basis nam ik patroonmaat 40, dat is 2 maten meer dan ik gewend ben voor mijn bovenlijf. Maar ook door alle ervaringen die ik al had gezien in de facebookgroep besloot ik toch braaf te zijn,

Eerst het bovenstuk…

In de überduidelijke instructies staat aangegeven dat je eerst moet kijken of een aanpassing nodig is voor je buste. Bovenwijdte en busteomvang vielen bij mij in dezelfde maat, dus dat kon ik overslaan. Wel bleek het bovenlijf wat te kort, niet gek aangezien ik 171 cm lang ben in plaats van de aangehouden 168 cm. De bustelijn viel een cm te hoog dus in het armsgat verlenge ik voro en achterpand met 1 cm. Daarna nog 2 cm tussen empire-taillelijn en ‘gewone’ taille’zodat ook de taille bij mij op de juiste plek zou komen. En voila, het resulterende bovenstuk van de jurk bleek perfect te passen! Niet te strak, niet te los gewoon precies goed. De eerder ervaring met de kindersolis kwam me goed van pas bij het aanzetten van nek- en rugband, de lastigste klusjes van dit patroon

En dan de rok!

Toen werd het dus tijd voor de rok. Dat was even nadenken want een cirkelrok naar achteren toe langer laten worden, dat had ik nog nooit gedaan. Ik besloot dat het verschil 20 cm moest worden, en zette dit middenachter uit. Vervolgens liet ik dit tot 10 cm langer verlopen aan de zijkant. Het achterpand was aangepast. Het apart overgetekende voorpand, verlengde ik vervolgens aan de zijkanten ook met 10 om dit geleidelijk en vloeiend naar middenvoor weg te laten lopen.

 

aanpassing rok solis

Als ik de patroondelen zo voor en achter me hel leek het goed te kloppen, dus de schaar werd in de stof gezet. De rok zat verder zo in elkaar en ook aan de rok. even passen en ook dit beviel me, dus de alleen nog de rokzoom even afwerken met een smalle locksteek en klaar!

 

solis met assymetrische rok

En meteen aan!

Zoals het betaamd met een kledingstuk wat bevalt, deed ik het de volgende dag meteen aan. We gingen een dagje naar de Biesbosch en daar maakte manlief deze foto van mij in My Forst Solis. Perfecte jurk ook voor die warme en zonnige dag, het beetje wind deed de wijde rok extra rok extra wapperen en zorgde zo voor  wat verkoeling!

solis dress solis jurk

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.