Haak mee aan de Grootste Gehaakte Deken ter Wereld!

grootste gehaakte deken van de wereld

Esmeralda de Vries en Monique van der Hoek zijn de aanjager van de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Zij hopen zo grootste gehaakte deken van de wereldveel mogelijk mensen met het haakvirus te besmetten. Iedereen kan een bijdrage leveren aan de deken door een granny square te haken, een vierkantje van 10 bij 10 cm. Al die vierkantjes worden aan elkaar gehaakt tot dekens van 140 bij 200 cm. Ook hele dekens kunnen worden aangeleverd. Al die dekens bij elkaar worden de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld die in juli (bij Leeuwarden Culturele Hoofdstad) zal worden gepresenteerd

10.000 dekens!

Door het verbinden van vierkantjes ontstaan veelkleurige dekens. Er zit geen structuur in maar juist dat maakt de dekens zo mooi. In het Guinness Book of Records staat het record nu op 8.000 dekens. Esmeralda en Monique willen er 10.00 halen. Dat zijn vijf voetbalvelden vol, meer dan 8 miljoen granny squares. Inmiddels staat de teller op ruim 7900 het record moet dus te helen zijn en wellicht nog (veel) meer!

Waar gaan ze heen?

Het zou natuurlijk zonde zijn als al die dekens zomaar ergens op een stapel belandden. Ze gaan dus uiteindelijk naar diverse goede doelen. Ook het Bredase Happy Hippo krijgt dekens, voor het Dreamy Dolphin project

Haak aan, haak mee!

Haak ook een granny (of meer!) van 10 bij 10 cm en lever deze uiterlijk zaterdag 19 mei in bij Stof&Wol (Belcrumweg 24, Breda) dan maken wij er een mooie bijdrage van vanuit Breda. We willen in ieder geval 1 deken aanleveren maar het zou super zijn als het er mee gaan worden.

Voor je bijdrage kun je gebruik maken van de startkaartjes die in de winkel liggen óf doe het gewoon lekker helemaal zelf!

grootste gehaakte deken van de wereld

 

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.