Fibre Mood Terra in jeans

FIbre Mood is toch wel mijn favoriete zelfmaakmodeblad, in elk nummer vind ik weer veel modellen waar ik graag mee aan de slag wil gaan. De laatste editie spant wat mij betreft weer de kroon, ik wil eigenlijk alle modellen er uit wel maken!

Als eerste ging ik aan de slag met jurk Terra . Met een dunne, bewerkte jeans (chambray) die al langer naar me lang te lonken in de winkel en me hier perfect voor leek. Heerlijk om weer lekker bezig te zijn na een periode waarin het er wat minder van kwam om achter de naaimachine te kruipen!

En dat pakte heel goed uit! Ik ben heel tevreden met het resultaat, hij zit ook heerlijk! Inmiddels hangt de jurk ook in de etalage van de winkel. Voor wie er nu ook mee aan de slag wil: het is een verrassend makkelijk te maken patroon. Laat je dus zeker niet afschrikken door het wat grotere aantal patroondelen! Behalve een aanpassing op mijn maat (ik heb boven een kleinere maat dan onder) heb ik ook niets hoeven aan te passen. Je kunt dus gerust uitgaan van je bovenwijdte zoals het advies in het blad aangeeft.

De door mij gebruikte stof vind je hier. Het lijkt me ook zeker een heerlijk model voor een french terry. De door mij gebruikte chambray was vrij soepel, voor een stoerdere look gebruik je een steviger jeans of misschien wel een linnen. Of als je wil dat de jurk wat soepeler om je heen valt, neem dan een viscose. In de winkel (en webshop) vind je meer dan genoeg opties!

Ik heb de smaak weer goed te pakken en ben dus ook al begonnen aan mijn volgende projecten uit dit nummer, Crystal en Paola. Als die af zijn kan Terra ook uit de etalage en kan ik haar eindelijk zelf aan 😉

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.